Gunilla Von Platen

Namn: Gunilla Von Platen
Yrke:  Entreprenör och VD för Kundserviceföretaget Xzakt sen 2000 med ca 200 anställda. Hon har även styrelseuppdrag i Cision
Familj: Man och tre barn
Ålder: 38 år

De flesta känner nog igen henne från programmet Draknästet som visades på SVT2 2009. I en intervju med Svd Näringsliv berättar hon om sin familjs resa till Sverige 1976. Hon är en fantastiskt inspiration och en förebild. I artikeln berättar hon också om kulturkrocken hon upplevde:

"Jag skämdes för att vi var annorlunda. Det blev en otroligt jobbig uppväxt, säger Gunilla och förklarar att kulturkrock bara är förnamnet. Hemma serverades hoummos, tabbouleh och andra orientaliska läckerheter – Gunilla drömde om köttbullar och Skogaholmslimpa. Och om att ha rakt ljust hår. Resultatet av just den senare drömmen blev att hon och systern tog strykjärnet för att göra de kraftiga svarta lockarna raka. Inte helt oväntat brändes håret av".

2007 fick hon årets företagspris av Skellefteå kommun och priset ”Årets entreprenör” i region norr 2006. Hon blev även Årets Stjärnskott i tävlingen Entrepreneur of the Year. Av familjens nio barn är åtta entreprenörer.

Läs hela artikeln här
Man kan även lyssna på hennes historia i Sveriges Radio Sommarprogram. Ljudfilen hittar du här.